Dziś mamy 19 kwietnia 2024, piątek, imieniny obchodzą:
21 października 2018
Młodzieżowe Mistrzostwa Polski

Brąz Walczaka

fot. pow.

fot. pow.

Zapaśnik Marcin Walczak (KS Victoria Osielsko) zdobył brązowy medal Młodzieżowych Mistrzostw Polski.

W dniach 19-20 października w Chełmie, woj. Lubelskie rozegrano Młodzieżowe Mistrzostwa Polski w Zapasach w stylu wolnym. W kategorii wagowej do 57 kg startował jedyny zawodnik Victorii Osielsko Marcin Walczak, który ostatecznie wywalczył brązowy krążek.

W pierwszym pojedynku Marcin zmierzył się z zawodnikiem z Namysłowa, ulegając 10:0. Z wolnym losem przeszedł do kolejnej rundy. W trzeciej rundzie spotkał się z przeciwnikiem z Teresi na, po niespełna 20 sekundach, zawodnik z Osielska położył swojego przeciwnika na łopatki i tym samym awansował do walki o brązowy medal. W walce o najniższy stopień podium na przeciwko Marcina stanął zawodnik z Krotoszyna. Po bardzo wyrównanej, dwurundowej walce lepszy ostatecznie okazał się Walczak, wygrywając swój pojedynek na punkty 6:5.

Oceń artykuł: 0 0

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły

Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)