Wojewoda z wiztytą u sanitariuszki. Z okazji 80. rocznicy
fot. Kujawsko-Pomorski Urząd Wojewódzki w Bydgoszczy
Już 1 sierpnia będziemy obchodzić 80. rocznicę wybuchu# Powstania Warszawskiego.
Wojewoda Kujawsko-Pomorski Michał Sztybel miał w piątek zaszczyt spotkać się z kpt. Krystyną Majczyńską, sanitariuszką i uczestniczką Powstania Warszawskiego. To niezwykłe przeżycie i okazja do oddania hołdu bohaterce.
Oficjalne uroczystości na Starym Rynku w Bydgoszczy rozpoczną się o godzinie "W" 1 sierpnia. Serdecznie zapraszamy na wydarzenie organizowane wspólnie z Prezydentem Miasta Bydgoszcz Rafał Bruski oraz Szefem Inspektorat Wsparcia Sił Zbrojnych w Bydgoszczy gen. dyw. Arturem Kępczyńskim.
Szczegóły i program znajdziecie tutaj:
https://www.gov.pl/.../80-rocznica-powstania-warszawskiego
Dołączcie do nas i wspólnie uczcijmy pamięć bohaterów Powstania Warszawskiego.
Materiał: Kujawsko-Pomorski Urząd Wojewódzki w Bydgoszczy
Czytaj również
- Posiedzenie Parlamentarnego Zespołu Ziemi Bydgoskiej. Eksperci o budowie szybkiej kolei
- Sytuacja meteorologiczna w kraju. Wideokonferencja z udziałem wszystkich urzędów wojewódzkich
- Wojewódzka inauguracja Europejskich Dni Dziedzictwa. Wyniki konkursu
- Gala wręczenia medali. Zasłużony dla Regionu Bydgoskiego NSZZ „Solidarność”
- Lodołamacze 2024. Kolejna edycja konkursu za nami
Dodaj komentarz
Światowy Dzień Pierwszej Pomocy. Nie bądź bierny
Każdy z nas może znaleźć się w sytuacji, gdy szybka reakcja #otoczenia może uratować życie! Przypominamy o tym, świętując Światowy Dzień Pierwszej Pomocy.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Pamiętaj o nawodnieniu organizmu. Kluczowe dla zdrowia i dobrej kondycji
Dlaczego wciąż przypominamy o piciu# wody?
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!