Materiały Partnera
Zobacz jesienną odsłonę Parków Narodowych współpracujących z PGE

PGE współpracuje z parkami narodowymi od 2020 roku. Działania realizowane są w# ramach autorskiego programu środowiskowego „Energia rytmu natury”. Wśród parków wspieranych przez PGE są: Biebrzański PN, Świętokrzyski PN, Roztoczański PN, Kampinoski PN, Słowiński PN, Wigierski PN, Magurski PN, Bieszczadzki PN oraz Narwiański PN.
(czytaj więcej)KGHM działa ze szczególną dbałością o ochronę środowiska

KGHM Polska Miedź S.A. jest innowatorem, wdrażającym przyjazne otoczeniu technologie i# rozwiązania biznesowe. Przestrzega międzynarodowych norm środowiskowych oraz współpracuje z władzami na rzecz podnoszenia standardów mających na celu jeszcze lepszą ochronę zdrowia mieszkańców i zasobów naturalnych w Zagłębiu Miedziowym. Ponadto, zgodnie z założeniami społecznej odpowiedzialności biznesu, KGHM dba o bezpieczne warunki pracy i utrzymanie pełnej sprawności technicznej posiadanej infrastruktury. Odpowiedzialność za otoczenie jest wpisana w strategię KGHM.
(czytaj więcej)Wzrost płacy minimalnej w dwóch etapach. Ile wyniesie podwyżka?

W przyszłym roku najniższe wynagrodzenie wzrośnie w dwóch etapach. Od 1 stycznia płaca minimalna wynosić ma 4242 zł, a od 1 lipca – 4300 zł.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Jedzenie do biura. Jak komponować zdrowe i smaczne posiłki

Regularne spożywanie pełnowartościowych posiłków# sprawia, że wydajność pracownika wzrasta aż o 25% – tak wynika z danych Światowej Organizacji Zdrowie. Dobrze zbilansowany posiłek jest zatem niezbędny w czasie wielu godzin spędzonych w pracy, niezależnie od formy jej wykonywania.
(czytaj więcej)