Dziś mamy 18 listopada 2025, wtorek, imieniny obchodzą:
17 stycznia 2025

Publikacja nowego projektu. "Rozsmakuj się z Kołami Gospodyń Wiejskich"

fot. Powiat Bydgoski

fot. Powiat Bydgoski

„Rozsmakuj się z Kołami Gospodyń #Wiejskich Powiatu Bydgoskiego” – to tytuł nowej publikacji, która powstała dzięki współpracy z Kołami Gospodyń Wiejskich z terenu naszego powiatu.

Serdeczne podziękowania kierujemy do wszystkich osób, które przyczyniły się do powstania tej publikacji. Szczególne podziękowania należą się Radnemu Andrzej Kubiak inicjatorowi tego przedsięwzięcia, oraz Krystyna Lewicka-Ritter za jej zaangażowanie w realizację projektu. Dziękujemy również włodarzom gmin za pomoc w wyborze Kół Gospodyń Wiejskich biorących udział w projekcie oraz fotografom za uwiecznienie niezapomnianych chwil przygotowań, dzięki którym możemy zachować te cenne wspomnienia.

Publikacja wkrótce trafi w ręce Kół Gospodyń Wiejskich Powiatu Bydgoskiego, które wzięły udział w projekcie, za co jesteśmy bardzo wdzięczni i serdecznie dziękujemy!

  • Słoneczniki Białe Błota KGW
  • KGW Murowaniec Razem
  • Koło Gospodyń Wiejskich w Stronnie
  • KGW Zalesiemka
  • Koło Gospodyń Wiejskich Czemlewo
  • Koło Gospodyń Wiejskich Rafa
  • Koło Gospodyń Wiejskich Bytkowice
  • KGW Wierzchucin Królewski
  • Koło Gospodyń Wiejskich Nowa Wieś Wielka
  • KGW Chabry i Maki w Prądocinie
  • Koło Gospodyń Wiejskich Maksymilianowo
  • KGW Żołędowo gm. Osielsko
  • Koło Gospodyń Wiejskich w Kruszynie
  • Stowarzyszenie Aktywne Trzemiętowo
  • Koło Gospodyń Wiejskich Kujawska
  • Koło Gospodyń Wiejskich Chrośna

Wersja elektroniczna jest już dostępna na naszej stronie internetowej. Zachęcamy do zapoznania się z nią i wspólnego gotowania! Korzystajmy z przepisów Kół Gospodyń Wiejskich i cieszmy się wspólnymi chwilami przy gotowaniu!

https://powiat.bydgoski.pl/.../Rozsmakuj_si%C4%99_z_Ko%C5...

Materiał: Powiat Bydgoski

Oceń artykuł: 17 22

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Polityka rozwoju AI do 2030 roku. Zaktualizowana wersja

Ministerstwo Cyfryzacji ogłosiło zaktualizowaną wersję# „Polityki rozwoju sztucznej inteligencji w Polsce do 2030 roku”. Dokument uwzględnia uwagi i propozycje zmian zgłoszone podczas konsultacji społecznych. Celem Polityki AI jest stworzenie planu, który wyznacza racjonalny kierunek rozwoju sztucznej inteligencji w Polsce w nadchodzących latach.

(czytaj więcej)
0

Józef Piłsudski. Młodość współtwórcy niepodległości

Józef Piłsudski wywodził się z rodu szlacheckiego#, osiadłego na Wileńszczyźnie co najmniej od XVII wieku. Urodził się 5 grudnia 1867 r. w majątku Zułów. Był czwartym dzieckiem Józefa i Marii z domu Billewicz. Miał jedenaścioro rodzeństwa. Najbardziej znani byli Bronisław – etnograf, odkrywca Ajnów – autochtonicznego ludu Japonii, i Jan, prawnik, w okresie międzywojennym poseł na Sejm, minister skarbu i wiceprezes Banku Polskiego.

(czytaj więcej)
0

Szacunek dla zawodu wysokiego ryzyka. W duecie z leśnikami

Drwale, a współcześnie pilarze, to fachowcy#, od których pracy realnie zależy kondycja i bezpieczeństwo naszych lasów. To oni wykonują zabiegi hodowlane i sanitarne: usuwają drzewa chore lub zagrażające innym, odsłaniają młode pokolenia drzew, porządkują skutki wichur. Dzięki temu drzewostany są zdrowsze, bardziej stabilne i odporniejsze na szkodniki, choroby i ekstremalne zjawiska pogodowe.

(czytaj więcej)
0

Rogal świętomarciński. Tradycyjny przysmak prosto z Wielkopolski

Oferta kulinarna województwa wielkopolskiego jest# niezwykle bogata. To region, w którym tradycyjne jedzenie ma się wręcz znakomicie. Od dekad kultywowane są tu tradycyjne dla tego obszaru produkty i dania. W codziennym jadłospisie każdego Wielkopolanina znaleźć można pyry (ziemniaki) z gzikiem, polewkę na serwatce, korbal (dynię) czy plyndze (placki ziemniaczane). Jednak najznamienitszym rarytasem lokalnej kuchni jest wypiekany na 11 listopada, dzień św. Marcina - rogal świętomarciński, produkt którego nazwa została wpisana do unijnego rejestru chronionych oznaczeń geograficznych (ChOG).

(czytaj więcej)