II Turniej Strażaków OSP w Halowej Piłce Nożnej. OSP Wtelno zwycięzcą

fot. COEiS w Białych Błotach
W drugiej edycji Turnieju rozgrywanego na halach sportowych Szkoła Podstawowa im. Mariana Rejewskiego w Białych Błotach udział wzięło aż 14 zespołów.
Ostatecznie zwycięstwo wywalczyły drużyna OSP Wtelno pokonując w finale OSP Czarże 2:1. Trzecie miejsce zdobył zespół OSP Nowa Wieś Wielka.
Najlepszym zawodnikiem wybrany został Marcin Libumski z OSP Nowa Wieś Wielka, a najlepszym bramkarzem - Łukasz Mrozik z OSP Huta.
Nagrodzono również najstarszego zawodnika Turnieju, którym okazał się Jan Ogrodnik z OSP Białe Błota.
Puchary, medale i nagrody wręczyli zwycięzcą: zastępca Wójta Gminy Białe Błota - Pan Paweł Zuehlke, Prezes Zarządu Oddziału Powiatowego OSP RP - Pan Mariusz Kozdroń, radny Powiatu Bydgoskiego - Pan Romuald Góralczyk, dyrektor Wydziału Promocji, Kultury i Sportu Starostwa Powiatowego w Budgoszczy - Pan Andrzej Kubiak oraz radni Gminy Białe Błota - Pan Jacek Krzyżanowski i Pan Piotr Mądrzyński.
Ogromne gratulacje dla wszystkich uczestników Turnieju, a także dla tych, którzy aktywnie uczestniczyli w jego organizacji, przede wszystkim druhów OSP Białe Błota.
Materiał: Centrum Obsługi Edukacji i Sportu w Białych Błotach
Galeria
























Czytaj również
- Wernisaż Eweliny Blechman. Artystka wystawiła swoje prace
- Eliminacje do Turnieju o Puchar Niepodległości. Na podium stanęły drużyny z Bydgoszczy
- Olimpia nagrodzona medalami „Za zasługi dla powiatu”!
- Skrzaty zagrały kolejny turniej w Bydgoszczy. Dali z siebie 100%
- Pięć zespołów na boisku we Wtelnie. Kolejne rozgrywki „Od Pasji do Futbolu”
Dodaj komentarz
Wzrost płacy minimalnej w dwóch etapach. Ile wyniesie podwyżka?

W przyszłym roku najniższe wynagrodzenie wzrośnie w dwóch etapach. Od 1 stycznia płaca minimalna wynosić ma 4242 zł, a od 1 lipca – 4300 zł.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Jedzenie do biura. Jak komponować zdrowe i smaczne posiłki

Regularne spożywanie pełnowartościowych posiłków# sprawia, że wydajność pracownika wzrasta aż o 25% – tak wynika z danych Światowej Organizacji Zdrowie. Dobrze zbilansowany posiłek jest zatem niezbędny w czasie wielu godzin spędzonych w pracy, niezależnie od formy jej wykonywania.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!