Dziś mamy 13 lipca 2024, sobota, imieniny obchodzą:
01 lipca 2024

Mistrzostwa Polski w Karate 2024. Juniorzy Młodsi, Juniorzy i U21

fot. Gmina Osielsko

fot. Gmina Osielsko

7 medali, 3 złote i 4 brązowe zdobywają zawodnicy Klubu YAMABUSHI podczas #Mistrzostw Polski Juniorów Młodszych, Juniorów i U21, które w dniach 8 - 9 czerwca 2024 r. odbyły się w Zielonki - Parcela. Zajęliśmy tym samym 6 miejsce w klasyfikacji generalnej Mistrzostw na 64 kluby biorące udział.

Medaliści to:

- Jan Fierek- zloto w kumite indywidualnym juniorów (-68 kg),
- Hubert Grzybek- zloty w kumite indywidualnym juniorów młodszych (-63 kg),
- Jan Fierek, Patryk Tarkowski, Fabian Sojka, Szymon Koryl- złoto w kumite drużynowym juniorów,
- Agata Grzybek- brąz w kumite indywidualnym juniorek (-53 kg),
- Patryk Tarkowski- brąz w kumite indywidualnym juniorów (-68 kg),
- Fabian Sojka- brąz w kumite indywidualnym juniorów (-76 kg),
- Hubert Grzybek, Borys Kołata, Wiktor Stankiewicz- brąz w kumite drużynowym juniorów młodszych.

Tuż za podium uplasował się Jakub Machaj który w kategorii kumite indywidualne U21 (-67 kg) zajął 5 miejsce.

Wielkie gratulacje,
Trener Andrzej.

Materiał: Gmina Osielsko

Oceń artykuł: 4 3

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły

Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)