Odszedł na wieczny spoczynek Andrzej Szmytka. Był radnym rady powiatu bydgoskiego
fot. Starostwo Powiatowe Bydgoszcz
Z głębokim żalem przyjęliśmy wiadomość o śmierci wieloletniego# Radnego Rady Powiatu Bydgoskiego Andrzeja Szmytki. Ś.P. Andrzej Szmytka pełnił funkcję Radnego w latach 2006-2010, 2010 – 2014, 2014-2018 i 2018 – 2023.
W tej kadencji pełnił funkcję Wiceprzewodniczącego Rady Powiatu Bydgoskiego, członka Komisji Komunikacji i Bezpieczeństwa Publicznego.
W latach 2008- 2019 był również zatrudniony w Urzędzie Gminy Białe Błota. Jako społecznik działał na rzecz dobra lokalnej wspólnoty przez 12 lat, pełniąc od 2003 r. funkcję sołtysa w Łochowie.
Dobry, spokojny, odpowiedzialny, pracowity i zawsze życzliwy człowiek. Zaangażowany w życie społeczne i samorządowe Powiatu Bydgoskiego.
Rodzinie i Bliskim Zmarłego wyrazy głębokiego współczucia składają Przewodniczący Rady Powiatu Bydgoskiego Piotr Kozłowski, Starosta Bydgoski Wojciech Porzych, Radni Powiatu Bydgoskiego oraz pracownicy Starostwa Powiatowego w Bydgoszczy.
Materiał: Starostwo Powiatowe Bydgoszcz
Czytaj również
- Wiadomość o śmierci Pani kapitan. Cześć i chwała Bohaterom!
- Żegnamy majora Stosława Kowalskiego. Cześć Jego pamięci
- Odszedł Radny Rady Powiatu. Wieloletni działacz
- Nie żyje komisarz Wioleta Burzych. "Osoba empatyczna i zawsze pomocna"
- Ostatnie pożegnanie. Parafinie oddali hołd wieloletniemu proboszczowi
Dodaj komentarz
Dzień Recyklingu Baterii. Dlaczego stwarzają zagrożenie?
Współcześnie nie wyobrażamy sobie życia bez akumulatorów oraz baterii. #Mają one jednak określoną żywotność i już po jednorazowym wykorzystaniu stają się odpadem. Nieodpowiednio zutylizowane zanieczyszczają naszą planetę i mogą stać się zagrożeniem dla ludzi, zwierząt i roślin.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Pamiętaj o nawodnieniu organizmu. Kluczowe dla zdrowia i dobrej kondycji
Dlaczego wciąż przypominamy o piciu# wody?
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!