Turniej GO w Niemczu. Rywalizowali zawodnicy z różnych stron Polski
Fot. S.Z./Gminny Ośrodek Kultury w Osielsku
Wspólnie z Bydgoskim Klubem GO „ Jako-Tako”, #oraz Panem Wojciechem Szychowiakiem mieliśmy zaszczyt zorganizować imprezę poświęconą grze GO.
Podczas grudniowego weekendu odbyły się w Świetlicy aż trzy turnieje: Turniej dla początkujących, Mistrzostwa Polski Juniorów oraz Grand Prix. Gościliśmy również na turnieju stałego bywalca Grand Prix – Koichiro Surma – aktualnego mistrza Polski w GO oraz Mateusza Surma – najsilniejszego polskiego zawodowego gracza. W imprezie uczestniczyło kilkadziesiąt osób, którzy przyjechali do nas z różnych stron Polski. Każdy z zawodników wykazywał się pomysłowością oraz niezwykłą strategią na polu bitwy. Poza głównymi rozgrywkami, udział w turnieju wzięli również najmłodsi gracze, którzy szlifują swoje umiejętności strategiczne pod okiem Mistrza Wojciecha Szychowiaka w każdy poniedziałek od godz.17.15 w Świetlicy w Niemczu. Sponsorem nagród była firma Calibra 21 Polski producent jachtów.
Material: S.Z./Gminny Ośrodek Kultury w Osielsku
Czytaj również
- IV Regaty Żeglarskie. Puchar Polski w klasie FINN
- Rekordy naszych biegaczek. Ultra Maraton w Taipei
- Zawody sportowe w miłej atmosferze. Dzieci otrzymały piękne pluszowe misie
- Sukces zapaśniczki. Dominika Pochowska wywalczyła srebrny medal
- Uczniowie rywalizowali w biegach przełajowych. Kto stanął na podium?
Dodaj komentarz
Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły
Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!